Hírlevél feliratkozás

Ha semmiről nem szeretne lemaradni... Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fogatos méneslátogatás

Fogatos méneslátogatásLovas programjainkat az Állami Ménesgazdasággal együttműködve, közel 20 éves programszervezői tapasztalat alapján alakítottuk ki. Hazánkban Szilvásvárad ad otthont a több, mint 400 éves múltra visszatekintő, világhírű lipicai lófajtának. Lovas programjaink közül a fogatos méneslátogatás nyújtja a legteljesebb képet a szilvásváradi lipicaiak múltjáról, jelenéről és a lovas sportokban betöltött szerepéről.

A vendégeket helyi idegenvezető várja a Lótenyésztési telepen, ahol megtekintik a kocsi- és fotókiállítást, a karámban az ezévi születésű kiscsikókat, a kanca-istállót. Majd fogatokra szállnak és elkocsikáznak Pallavicini őrgróf parádés istállójához, ahol ma a szilvásváradi lipicai ménes legszebb apaállatai kapnak helyet.
A mellette található Lótörténeti Kiállítás megtekintésével a vendégek megismerkedhetnek a lófajta múltjával, magyarországi tenyésztésének rövid történetével és a mai lovas sportokban betöltött szerepével.
A program a szabadon legelő ménes megtekintésével folytatódik, ahol vendégeink 100-130 lovat láthatnak közvetlen közelről: az anyaállatokat és az adott évben született kiscsikóikat.

Bővebben...

Fogattúra

FogattúraEgy kevés szabadidővel, ugyanakkor természet- és lószeretettel megáldott baráti társaság részére kidolgozott, különleges élményt nyújtó program. A kétnapos túra a romantika, a természet és a ló közelsége, valamint a nyugalom jegyében telik el.

Bővebben...

Lovasbemutató

LovasbemutatóFedett lovardai teljes körű bemutató, mellyel vendégeink áttekintést kapnak a lófajta eredetéről, tenyésztéséről, valamint napjaink sport- és nevelőmunkájáról.
A műsor kb. 50 perces, a vendégek csikósbemutatót, voltizs (gyermek lovastorna) bemutatót, díjlovaglást, tenyészbemutatót, fogatok akadályhajtását és fogatos karusszelt láthatnak.

A műsorszámokat zenei aláfestés kíséri, a látottakról vendégeink magyar és német nyelven kapnak tájékoztatót. Egyéb idegen nyelvű fordításhoz a csoportot kísérő idegenvezetőnek központi hangosítású mikrofonnal nyújtunk segítséget.