Hírlevél feliratkozás

Ha semmiről nem szeretne lemaradni... Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fogatos méneslátogatás

Fogatos  méneslátogatásLovas programjainkat az Állami Ménesgazdasággal együttműködve, közel 20 éves programszervezői tapasztalat alapján alakítottuk ki. Hazánkban Szilvásvárad ad otthont a több, mint 400 éves múltra visszatekintő, világhírű lipicai lófajtának. Lovas programjaink közül a fogatos méneslátogatás nyújtja a legteljesebb képet a szilvásváradi lipicaiak múltjáról, jelenéről és a lovas sportokban betöltött szerepéről.

A vendégeket helyi idegenvezető várja a Lótenyésztési telepen, ahol megtekintik a kocsi- és fotókiállítást, a karámban az ezévi születésű kiscsikókat, a kanca-istállót. Majd fogatokra szállnak és elkocsikáznak Pallavicini őrgróf parádés istállójához, ahol ma a szilvásváradi lipicai ménes legszebb apaállatai kapnak helyet.
A mellette található Lótörténeti Kiállítás megtekintésével a vendégek megismerkedhetnek a lófajta múltjával, magyarországi tenyésztésének rövid történetével és a mai lovas sportokban betöltött szerepével.
A program a szabadon legelő ménes megtekintésével folytatódik, ahol vendégeink 100-130 lovat láthatnak közvetlen közelről: az anyaállatokat és az adott évben született kiscsikóikat.

Az idegenvezetőtől tájékoztatót kapnak a kiscsikók neveléséről, mindennapi életéről és a Bükkben található csikónevelő telepről, stb.
A ménes megtekintése után vendégeink visszakocsikáznak a program kiinduló állomásához, a lótenyésztési telepre vagy a program folytatódhat kisvonatos kirándulással a Szalajka völgybe, illetve pisztrángsütéssel, vagy egy finom ebéddel a Lovas étteremben. Ezekben az esetekben természetesen a program a következő állomáson ér véget..


Programok a kevesebb idővel rendelkező csoportjaink részére

1. program: Buszos méneslátogatás: a program helyszínek megegyeznek a fogatos méneslátogatás programjaival, csak a vendégeket nem a fogatok, hanem a saját autóbuszuk szállítja a látványosságok helyszíneire.

2.program: Kocsi- és fotókiállítás megtekintése helyi idegenvezető segítségével

3. program: Legelő ménes megtekintése helyi idegenvezető segítségével

4. program: Lovasmúzeum és ménistálló megtekintése helyi idegenvezető segítségével

A programhoz magyar és német nyelvű idegenvezetést tudunk biztosítani. Egyéb idegen nyelvű csoport esetén a csoportot kísérő idegenvezetőnek lehetőséget biztosítunk a helyi kísérőtől kapott magyar nyelvű információk tolmácsolására. A fenti programok is kapcsolhatók kisvonatos kiránduláshoz a Szalajka völgybe, pisztrángsütéshez a Nemzeti Parkban, illetve kombinálhatók egy finom ebéddel a Lovas étteremben.