Pisztrángsütés
Vendégeinket helyi idegenvezető várja Szilvásváradon, a szalajka-völgyi erdei kisvasút állomásán.
Kb. 20 perc vonatozás után érkeznek vendégeink a kisvasút végállomására, a csodálatos természeti környezetben lévő Gloriett-tisztásra, ahol kollégáink pálinkás köszöntővel várják őket.
A köszöntés után röviden ismertetjük vendégeinkkel a pisztráng szabadtűzi sütésének fortélyait, majd a vendégek nyársra tűzött pisztrángot és szalonnát kapnak, maguk sütik készre ebédjüket, melyben kollégáink természetesen segítenek. A ropogósra sült pisztránghoz idénysalátát, friss kenyeret, ebéd után, desszertként pedig gyümölcsöket kínálunk.
A program közben vendégeink hordóból lopózott bort kóstolhatnak. A bátrabb vendégek kipróbálhatják a borivás magasiskoláját, közvetlenül lopóból kortyolhatják az egri borvidék kiváló levét, az Egri Leánykát. A borfogyasztás korlátlan!
A program szalajka-völgyi sétával zárul, melynek során vendégeink megtekinthetik a csodálatos szépségű Szalajka-völgy látnivalóit: a Fátyol-vízesést, a Szabadtéri Erdei Múzeumot, a Szikla-forrást és a pisztrángtenyészetet.